uni coin yorum

beğeni; tümü | bugün
başlıkta ara
/ 2
Merkeziyetsiz borsa olan Uniswap platformunun tokeni Uni coin, ERC 20 uyumlu olup 2018 yılında yaratıldı. Uniswap protokolünde kullanıcıları teşvik etmek ve protokolü yönetmek için geliştiricileri Hayden Adams tarafından 2020 yılında piyasaya sunulduğu biliniyor. Aynı zamanda DAO olma sebebiyle üzerinde yapılan topluluk oylamaları için kendi yerel para birimini kullanır. Tokenin arzı 1.000.000.000 Uni olup anlık fiyat 6.05$' dır . Market sıralaması 22 olan coin, 24s'lik hacim sıralaması ise 34 olurken en yüksek gördüğü fiyat 44.92$ olmuş.Yakın zamanda V3 güncellemesi yapan platform şimdilerde V4 güncellemesi için hazırlık aşamasında olduğunu ve tarih belirleyeceklerini duyurdular. Güncelemlerle beraber dinamik ücretler, limit emirleri, TWAP emirleri gibi yenilikler getirilecek. Platformun yeni teknolojiye uyumluluğu ve aktif kullanımı ayrıca sektöre katkısı ve büyüme hızıyla birlikte bu gelişmeler ışığında Uni coinin gelecekte en çok değerlenen coinler arasında yerini alacağını düşünüyorum tabiki yatırım tavsiyesi değildir.
Hem spot tarafında hem vadeli tarafında işlem aldığım coinler arasında yerini alıyor. Gördüğü ATH si 40$ üzerinde olunca şuan fiyat açısından ucuz kalan coinler arasında olduğunu düşünüyorum.Bu sene içerisinde önce IOS geçtiğimiz ay ise Android kullanıcıları için mobil uygulaması duyuruldu. Bu nedenle Uni fiyattında bir miktar artış gözlemlenirken platform kullancıları tarafındaki yorumlarda destek ve memnuniyet verici şeklindeydi . Bir yandan da platformdaki artan işlem hacimleri dikkat çekerken Uni için geleceğin parlak coinlerinden biri olabilir diyebilirim . MarketCap sıralaması bugün itibariyle 21 olan Uni' nin dolaşımdaki arzı 588,187,016 olurken toplam arzı 1,000,000,000 Uni' dir
Ethereum üzerine kurulu merkezi olmayan borsadır. Takas alım satım gibi işlevler için de kullanılabilen bir protokoldür. Uniswap Protokolü hâlihazırda; Ethereum, Arbitrum, Polygon, Optimism, Binance Smart Chain ve Celo gibi çeşitli blockchainlerinde yer alması geniş bir portföye sahip olduğunu gösteriyor. Güvenlik konusunda tüm sözleşmeler birinci sınıf profesyonel güvenlik ekipleri tarafından denetlenmiş bu denetleme detaylarını görmek için platformun web sitesine bakılabilir ve her platforma gözü kapalı güvenmememiz gerektiğini de belirtmiş olayım.
Borsanın kurucusu bildiğim kadarıyla Hayden Adams'tır bu kişi de Ethereum'un geliştiricisi olarak biliniyor. Uniswap; NFT pazar yeri toplayıcısı olan ,NFT Aggregator Genie'yi satın alarak ürün yelpazesini genişletmiş hatta Geneie'yi benimseyenlere airdrop turu başlatmış. Uniswap'ın yatıırmcıları arasında ParaFi, Delphi Dijital, Paradigm, Defiance Capital, Coinbase Ventures var. Yani Uniswap özetle köklü, ürün yelpazesi konusunda çeşitliliğe sahip merkeziyetsiz bir borsadır.
Hayden Adams, Siemens'in eski bir mühendisi olup, 8 Kasım 2018'de faaliyete geçen Uniswap'in kurucusudur. Yönetişim tokenları (UNI) ise daha sonra, Eylül 2020'de piyasaya sürülmüştür. Son dönemde piyasaya sürülen bir meme coin'in kurucularından biri yine Hayden Adams'dir. Eğer popüler meme coin ile UNI ilerleyen zamanlarda ortak kullanım alanları bulurlarsa veya farklı durumlarda birlikte hareket ederlerse, her iki coin için de olumlu bir durum ortaya çıkabilir. YTD
Fiyat yorumunda bulunmak gerekirse 4s'lik orta banta bulunan Uni 6.162$ seviyesindeki pivot çizgisine hareket etmek isteyebilir burdan hacimle desteklenip üzerine atmasıyla yükseliş senaryomuz başlar fakat kapanışıda görürsek 6.439$ seviyesine hareketi beklenir. Pivot çizgisi altında kalırsa ve yatay hareketini marketinde shortları desteklemesiyle bozar 5.884$ desteğine gelmesi beklenir . İşlemlerinizde stop kullanmayı lütfen unutmayın. Ytd
UNI Coin, yield farming ve proje gelişmelerine katkı sağlama amacıyla tasarlanmış bir yönetim token'ı gibi görünmektedir. Kullanıcılar, likidite sağlayarak belirlenen havuzlarda işlem yaparak gelir elde edebilirler. Yield farming, kripto para dünyasında popüler bir yöntem olup yatırımcılara likidite sağlama ve token'lara sahip olma fırsatı sunar. Bu durum, UNI sahiplerinin projenin geleceğine etki sağlama ve yönlendirmelerde bulunma imkanı tanır. Bu tür bir katılım, projenin uzun vadeli başarısını artırabilir.
Uni jetonu, Uniswap adındaki merkeziyetsiz olan borsanın yönetiminde söz hakkı verilmesine olanak sağlayan bir yönetim tokenidir. Bir dönem DeFi kanadında artan ilgiden kaynaklı artış yaşamıştır bu dönem yaklaşık 2-3 yıl öncedir tabii. Ayrıca Uni tokene sahip olanlara borsa belirli imtiyazlar da sağlıyor bu açıdan ilgi görmesi ve bilinen proje olmasını sektör özelinde olumlu buluyorum ytd.
Uniswap, Ethereum blok zinciri üzerinde otomatik likidite sağlama protokolüne yönelik bir yönetişim belirtecidir. Uniswap v1, zincir üstü akıllı sözleşmeler sistemini temsil ederken, yatırımcılar likidite sağlayıcılara yönelik işlemlerde %0.3 ücret ödemektedir. Uniswap v2, aynı temel formülü paylaşmasına rağmen bir dizi yeni ve istenen özelliği içeren güncellenmiş bir uygulamadır.
DeFi projeleri denildiğinde akla ilk gelen projeler arasında yer almaktadır. Uniswap platformunun yerel tokenidir. Geleceği olan projeler arasında yer almaktadır. Geçen boğada 45$ seviyelerine kadar tırmanmıştı ancak şu an fiyatı 6$ seviyelerinde. Genel olarak Uniswap platformunun çalışmalarının ayı döneminde de devam ettiğini gözlemlediğim için yakın takibime aldığım bir proje. YTD.