/ 25
temettü senetleri
Finansal yatırım araçlarından temettü senedi ile ilgili bölüm
i̇zdemir enerji
İzdemir Enerji, Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla 2007 yılında kurulmuş ithal kömüre dayalı bir termik santral işletmesidir. Santral İzmir Aliağa'da yer almakta olup 370 MW kurulu güce sahiptir. Süperkritik çevrimli pulverize yakma teknolojisi ile yüksek verimli temiz kömür yakma işlemi gerçekleştirir. Yılda ortalama 2 milyar 664 milyon kWh elektrik üretirken çevre dostu teknolojiler kullanarak Yeşil Elma Çevre Ödülü dahil çeşitli ödüller kazanmıştır. İzdemir Enerji, İzmir Demir Çelik A.Ş.'nin bulunduğu Şahin-Koç grubunun bir parçasıdır ve Borsa İstanbul'da "IZENR" koduyla işlem görmektedir.

İzdemir Enerji'nin kuruluş amacı, Türkiye'nin artan elektrik ihtiyacına destek olmaktır. Halka arzda elde edilen gelirin büyük bir kısmı güneş enerjisi santrallerinin kurulması için kullanılacak. Aynı zamanda işletme sermayesini finanse etmek amacıyla da bir kısım gelir ayrılacak. Şirketin pay sahipleri arasında İzmir Demir Çelik, Şahin Koç Çelik, İDC Liman İşletmeleri, Akdemir Çelik ve Hilal Şahin yer almaktadır. Bu ortaklar arasında İzmir Demir Çelik en büyük paya sahiptir.

Net Kâr Marjı

2020 ve 2021 yıllarında şirketin katlandığı finansman giderleri nedeniyle net dönem zararı oluşmuştur. Yabancı para cinsinden banka kredileri nedeniyle faiz giderinden daha fazla kur farkı giderine maruz kalınmıştır. Bununla birlikte şirket 31.12.2022’de sona eren finansal dönemde katlanılan finansman giderine rağmen net kâr elde etmiştir. Bu kârlılığın önümüzdeki dönemde artarak devam etmesi beklenmektedir.

İzdemir Enerji Taahhüt ve Fiyat İstikrarı ve Hedefleri

1 yıl boyunca ihraççı pay satışı yapılmayacak.

1 yıl boyunca ortaklar tarafından pay satışı yapılmayacak.

Herhangi bir satış, bedelli sermaye artırımı ve yeni halka arz yapılacağına dair açıklamalardan kaçınılacak.

Halka arz gelirinin 20%’si ile fiyat istikrarı planlanmaktadır.

Ayrıca bu hafta yükseliş modunda olan IZENR bugun %10 luk bir yükseliş daha kaydetti
kuzu grup hisse senedi
Aile şirketi olarak 1943 yılında Abdülkerim Kuzu ve kardeşleri tarafından kurulan Kuzu İnşaat Ltd. Şti., zamanla büyüyerek üç kıtada lider bir oyuncu haline gelmiş. Sürdürülebilirlik, kalite ve güven değerleriyle sektörde öne çıkmış ve teknolojiyi projelerine entegre ederek lüksü günlük hayata adapte edip yaşam kalitesini artırmayı hedeflemiş. Hem yerel hem de uluslararası arenada başarıları devam etmiş, bu da otoriterler tarafından takdiri hak etmis bir aile şirketidir .

Dünyanın en büyük 20 inşaat şirketinden biri olma hedefini sürdüren fonksiyonel, kaliteli, çevreci, modern ve lüks projeler üretmeye devam eden Kuzu Grup, Ortadoğu ve Afrika’da 7.700.000 m2’lik; Türkiye genelinde ise 466 bin m2’lik inşaat alanında aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir

İstanbul’da 68 pompa istasyonu, 9 ön arıtma tesisi, 41 ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi ve 650’den fazla çalışanıyla faaliyet gösteren Kuzu Grup, Bursa’da ise 5 ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi, 4 ön arıtma tesisi, 67 pompa istasyonu, 42 paket arıtma istasyonu, 65 tane doğal atıksu arıtma tesisi, 8 içme suyu arıtma tesisi ile 300’ün üzerinde çalışanıyla faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyorlar .

Kuzu Grup'un geleceğe dair hedefleri ve faaliyetleri oldukça etkileyici . Çevrecilik ve teknoloji odaklı projelerle inşaat sektöründe lider olma hedefi, şirketin başarısının temelini oluşturuyor. Özellikle çevre teknolojilerindeki öncü konumu, sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağladıklarını gösteriyor. İstanbul ve Bursa'da yaptıkları arıtma projeleri ve çalışan sayıları da etkileyici bir çabayı yansıtıyor. Kuzu Grup'un sektördeki yenilikleri takip edip, Türkiye'nin kalkınma dinamiklerine destek sağlama misyonu takdire değer.

Kuzu Grup GYO #KZGYO koduyla 29 Ağustos Salı gunü Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacak. Kuzu Grubu'nun sermaye piyasalarına halka açılan ilk şirketi olacak.

Alınan bilgiye göre Şirketin çıkarılmış sermayesinin 175.000.000 TL’den 200.000.000 TL’ye artırılması nedeniyle ihraç edilen 25.000.000 TL nominal değerli 25.000.000 adet B grubu pay ile ortak satış kapsamında 25.000.000 TL nominal değerli 25.000.000 adet B grubu pay olmak üzere toplam 50.000.000 TL nominal değerli 50.000.000 adet B grubu pay halka arz edildi.
ebebek
Halil Erdoğmuş bir baba olarak bebek bakımıyla ilgili ihtiyacını karşılamak amacıyla kurduğu ebebek şirketinin, bebek sahibi olmayı düşünen ve bebek bekleyen ailelere yönelik hizmetler sunduğunu ve bebek bakımında gereksinim duyulan ürünlerin teminini kolaylaştırmayı amaçlayan şirketi 2001 yılından bu yana ülkemizde hizmet vermektedir.

ebebek şirketi bebek ürünleri alışverişi konusunda Türkiye'nin ilk online mağazası olarak öne çıkıyor. İnternet başarısını takiben "click to brick" iş modeliyle fiziki mağazacılığa da geçiş yaparak iki farklı kanalda hizmet verdiğini biliyoruz bunlar ;

E- Ticaret
Mağazacılık

64 ilde 220 mağazası bulunan dün itibarıyla halka arzına onay verilen Ebebek Mağazacılık için talep toplama tarihleri belli oldu.
Ebebek Mağazacılık Talep Toplama 29-31 Ağustos - 1 Eylül
Salı - Perşembe -Cuma
(30 Ağustos Resmi Tatil Nedeniyle Borsa Kapalı)

Buna göre hisse kodu EBEBK

Katılıma Göre Düşebilecek Pay Miktarları Arz Fiyatı : 46.5₺
Bireysel Yatırımcıya %48 Pay Ayrılmıştır.

Bireysel Toplam Lot 19.200.000
Payların halka arzına ilişkin notta, “Halka arz edilecek olan 40.000.000 TL nominal değerli paylar 29.08.2023 ile 01.09.2023 tarihleri arasında üç iş günü süreyle satışa sunulacak.
astor enerji
Astor Enerji, Türkiye merkezli bir enerji şirketidir .Elektromekanik imalat üzerine 40 yıldan fazla bir süredir sektörde faaliyet gösteren bir firma olarak transformatör üretimi ve satışında uzmanlaşmıştır.
Ankara'da 140.000 m2'lik arazi üzerine kurulu üretim tesisi, Avrupa'nın önde gelen transformatör üretim tesislerinden biridir. Ayrıca, ürünlerini yaklaşık 90 ülkeye ihraç eden uluslararası bir firma olarak da öne çıkmakta.
Astor Enerji'nin üretim yelpazesi oldukça geniştir. Faaliyet alanları arasında Yağlı Tip Dağıtım Transformatörleri, Kuru Tip Transformatörleri, Güç Transformatörleri, Orta Gerilim Anahtarlama Ürünleri, Kompakt Trafo Merkezleri, RMU ve Metal Clad üretimi bulunmaktadır.
Kaliteye verdiği önemle tanınan bir Ar-Ge odaklı firma olarak sürekli büyümeyi hedeflemektedir. Güçlü gelecek beklentileri, ihracat odaklı satış politikası, şarj istasyonları ve GES projeleri gibi alanlarda öncü olma vizyonu gerçekten dikkate değer.
18 Ocak 2023 tarihi itibarıyla borsada işlem görmeye başlayan ASTOR, BIST’te işlem gören hisseler arasında en çok kazandıranlardan biri olmuştu. Bu hafta ise şirket 9.4 milyon dolarlık 3 ayrı sözleşme imzaladığını kamuoyuna duyurdu.
Ayrıca, Ocak 2023'teki halka arzı ve bu süreçteki büyük talep de şirketin yatırımcılar tarafından güven gördüğünü yansıtmaktadır.
enerya halka arz
Ahlatcı Holding, Türkiye'de birçok sektörde faaliyet gösteren büyük bir holdingdir. Altın, finans, enerji, sağlık, otomotiv, nanoteknoloji, havacılık, savunma sanayi ve gayrimenkul gibi farklı sektörlerde yer alan 42 şirketi bulunmaktadır. Ahlatcı Holding, altın üretimi ve ihracatı konusunda Türkiye'de önde gelen bir konumdadır ve 4.575 çalışanıyla yıllık 390 milyar TL ciroya sahiptir. Ayrıca, kuyumculuk ve altın sektörlerinde Türkiye iç pazarının önde gelen tedarikçilerinden biri olarak faaliyet göstermektedir.

Ahlatcı Holding'e bağlı olarak, enerji sektöründe faaliyet gösteren Enerya Enerji, 2003 yılından beri doğal gaz dağıtımında hizmet vermektedir. Türkiye'nin özel doğal gaz dağıtım şirketlerinden biri olarak kabul edilen Enerya Enerji, 10 şehirde 30 yıl süreyle doğal gaz dağıtım lisansına sahiptir ve 1 milyon 800 binden fazla aboneye hizmet sunmaktadır. Yenilikçi ve müşteri odaklı bir yaklaşımla çalışan Enerya, enerji sektöründe önemli bir oyuncu olarak kabul edilmektedir. Ayrıca, sosyal sorumluluk projeleriyle toplumsal fayda sağlama amacını taşımaktadır ve sürekli olarak büyümeyi hedeflemektedir.
Şirketin yıllık dönemlere göre gelirleri:

2020 Yılı: 2,6 milyar TL
2021 Yılı: 3,7 milyar TL
2022 Yılı: 12.1 milyar TL

Enerya Enerji hissesinin sembolü “ENRYA”

Buna göre Enerya Enerji hissesi 88,76 TL’den halka arz olacağı açıklanmıştı. Enerya Enerji halka arzının büyüklüğü 3,4 milyar TL olarak açıklandı.
1 yıl boyunca ihraççı pay satışı yapılmayacak.
1 yıl boyunca ortaklar tarafından pay satışı yapılmayacak.

Herhangi bir satış, bedelli sermaye artırımı ve yeni halka arz yapılacağına dair açıklamalardan kaçınılacak.

Şirket paylarının halka arzı ile hem şirket hem de “Halka Arz Eden Pay Sahibi” için kaynak elde edilmesi, şirketin özkaynaklarının güçlendirilmesi, işletme sermayesinin güçlendirilmesi, büyüme hedeflerinin devamlılığının sağlanması ve rekabet gücünün artırılması amaçlanmaktadır.
halka arz nedir
Halka arz süreci, şirketler için önemli bir finansman kaynağıdır. Büyümek, genişlemek ve projelerini finanse etmek için yeni sermaye kaynaklarına ihtiyaç duyduklarında, halka arz yöntemi sıklıkla tercih edilen bir seçenek haline geliyor. En basit anlatımıyla da Halka arz , şirketin hisselerini yatırımcılara açmasıdır.
Bu süreç, şirketin hisselerini borsada işlem görmeye başlatmasını içerir ve bu hisseler bireysel ve kurumsal yatırımcılara dağıtılır. Yatırımcılar, sermayeleri ölçüsünde bu hisselere talepte bulunabilirler ve böylece şirkete ortak olma fırsatını elde ederler.
Avantajlarına gelecek olursak ;

Sermaye Artışı: Şirketler, halka arz yoluyla büyüme, genişleme ve yeni projeleri finanse etme fırsatı bulurlar.
Hisse Sahipliği Çeşitliliği: Halka arz, şirketin hisselerini farklı yatırımcılara açarak hisse sahipleri arasında çeşitliliği artırır.
Pozitif İmaj ve Saygınlık: Halka açık olmak, şirketin kamuoyunda daha fazla tanınmasını ve saygı görmesini sağlar.
İkincil Piyasada Likidite: Halka açık şirketler, hisselerinin borsalarda işlem görmesi sayesinde hisselerini kolayca alıp satma imkanına sahip olmasıyla avantajları sıralayabiliriz.
Önemli olan Halka arz olan hisselerden satın almak için talep toplama tarihine dikkat etmektir . Ayrıca payların dağıtım şeklini göz önünde tutmanız da oldukça önemlidir. Örneğin oransal dağıtımla halka açılan hisselere daha yüksek tutarlarla yatırım yapabilirsiniz.

Ancak bu süreç, şirketler için daha fazla düzenleyici gözetim ve kamuya açıklık gerektirir. Yatırımcılar ise hisselerin değerini ve risklerini dikkatlice değerlendirmelidirler. Bu nedenle, halka arza katılmadan önce iyi bir araştırma yapmak ve gerekirse finansal danışmanlardan tavsiye almak önemlidir.
Piyasaya ayıracak zamanınız varsa iyi bir takip ile birikimleriniz için güvendiğiniz aracı kurumları tercih edebilirsiniz .Yada bankanız üzerinden işlemlerinizi yönetebilirsiniz .
hisse senedi tüyoları
2023 yılının başında BIST 100 endeksi, bir düzeltme dönemiyle başladı. Bu, genellikle piyasaların istikrarsızlığıyla ilişkilidir . Yaşanan deprem sonrası olumsuz etiketlenen Bist yılın dip seviyesine kadar geriledi. Deprem sonrası hızlı toparlanma göstermesi piyasalara nefes aldırdı .TCMBB ' nin faiz sonrası kararı ile yukarı yönlü ivme kazandı.
Bu durum da, hisse senetleri artan piyasa koşulları ve kazançlarıyla birlikte pek çok yatırımcı çekmeyi başardı.
İşte bu noktada fırsat olarak öngörülerim ytd olmamakla birlikte kısaca aşağıdaki gibidir
enrya , ızenr , taten, astor ,ebebk , mgros , kısa vade takip edilebilinir.
Yakın zamanda Spk onayı alan hisseler ise ;
Gıpta : talep toplama 6-7-8 Eylül bireysel eşit dağıtım: bireysele ayrılan %70 = 28.000.000 lot
Fiyat : 20.90 tl

Tarkm: talep toplama 5-6 Eylül lot sayısı: 5.000.000 adet
Fiyat :107.50tl takip edilebilinir

Finans uzmanlarının ve analistlerin görüşlerini takip etmek, herzaman yatırımcılara ışık olmaktadır. Hisse senetleri piyasası, yatırımcılar için büyük fırsatlar sunabilir, ancak her yatırımın risk taşıdığını unutmamak önemlidir
bankadan hisse senedi almak
Türk Ticaret Kanunu'na göre hisse senedi işlemleriyle ilgili bazı temel bilgilere değinmişsiniz. Hisse senedi işlemleri, yatırımcıların şirketlere ortak olma ve kar payı alma amacıyla gerçekleştirdiği önemli finansal işlemlerdir. Bu işlemleri yapabilmek için yatırımcılar hesaplarının bulunduğu bankanın internet bankacılığı veya mobil bankacılık yatırım hesabı açmak gereklidir.Hisse senedi alım işlemleri için yatırımcıların hesaplarına yeterli miktarda para yatırmaları veya transfer etmeleri gerekmektedir.

1. Hisse Sembolü: Alınacak hisse senedinin sembolü, listeden seçilir. Bu sembol, belirli bir şirketi ve hisse senedini temsil eder.

2. Fiyat Tipi: Alım işlemi için kullanılacak fiyat tipi seçenekler arasından biri olarak belirlenir. Bu seçenekler arasında "Limit," "Piyasa," "Piyasadan Lİmite," "Orta Nokta (Midpoint) Limit," ve "Orta Nokta (Midpoint)" gibi seçenekler bulunur. Her biri farklı alım stratejilerini ifade eder. Örneğin, "Limit" seçeneği, belirtilen fiyatı gördüğünde otomatik olarak alım yapar.

3. Fiyat Aralığı: Eğer "Limit" fiyat tipi seçilmişse, belirli bir fiyat seviyesi girilir. Alım işlemi, hisse senedi bu fiyat seviyesine ulaştığında gerçekleşir.

4. Miktar: Alınacak hisse senedi adedi girilir. Bu, kaç adet hisse senedi almak istediğinizi belirtir.

5. Gerçerlilik Süresi: Girilen emrin ne kadar süreyle geçerli olduğu belirtilir. Örneğin, emir gün içinde gerçekleşmezse, gün sonunda iptal edilmesi isteniyorsa "Günlük" seçeneği seçilir.

Bu bilgilerle yatırımcılar, hisse senedi alım işlemlerini nasıl yapacaklarını ve hangi koşullar altında gerçekleşeceğini daha iyi anlayabilirler. İşlem yapmadan önce dikkatle bu seçenekleri değerlendirmek önemlidir.
adel hisse senedi
Adel Kalemcilik, kırtasiye ürünleri ve kalemlerinin yanı sıra oyuncak üretimi ve satışı ile öne çıkan bir şirket olarak dikkat çekiyor. Ayrıca, dünya çapında ünlü kalem markası Faber-Castell'in Türkiye'deki satışını yapmakta ve bazı ürünleri kendi adına üretmektedir. Şirket, ürün güvenliği ve kalitesine büyük önem vererek, "Kendi çocuklarımıza kullandırtmayacağımız hiçbir ürünü piyasaya sürmemek" ilkesini benimsemektedir.
Bedelsiz sermaye artırımı potansiyeli yatırımcıların dikkatini çekiyor. Şirketin, özkaynakları, ödenmiş sermayeye bölünerek hesaplanan bedelsiz potansiyeli yüzde 468,5 olarak sonuçlanıyor.

Ayrıca, Adel Kalemcilik 2017 yılında Borsa İstanbul'da işlem gören ve çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim performansları üst seviyede olan şirketlerin dahil edildiği BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ne girmeye hak kazanmıştır. 1996 yılında halka açılan şirket, Borsa İstanbul'da yüzde 22,60'luk payı ile işlem görmektedir. Son 20 yılda dolar bazında 6 kat büyüyen Adel Kalemcik, son 10 yıldır düzenli olarak temettü dağıtarak yatırımcılarına kazandırmayı sürdürmektedir. Adel Kalemcilik (ADEL), 27 Eylül'de pay başına net 0,69 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 29 Eylül'de hesaplarda olacak.

Son finansal verilere göre, Adel Kalemcilik Ticaret ve Sanayi A.Ş. (ADEL), 2022 yılının son çeyreğinde 37 milyon 492 bin TL net kar açıklamış ve aynı şekilde 2023'ün 1. çeyreğinde 37 milyon 905 bin TL net kar elde etmiştir.

Şirket, sadece iş dünyasında değil, topluma da faydalı olmak amacıyla sürdürülebilir projelere destek vererek ve eğitimde yaratıcılığı destekleyen sponsorluklar ve sosyal sorumluluk projeleri yürüterek "iyilik" değerini özümsemektedir. Adel Kalemcilik, başarılı bir performans sergileyerek hem iş dünyasında hem de toplumsal alanda önemli bir rol üstlenmektedir.
/ 25