/
1
Ankara merkezli yapı malzemeleri şirketi Dofer Yapı Malzemeleri, 1985 yılında Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Doğan tarafından kurulmuş olup şirket, demir ticareti, çelik hasır ve hazır demir üretimi alanında faaliyet gösterdiği biliniyor .Şirket , bünyesinde 130kişiyi istihdam ederek yüksek kalitede hizmet sunarken 250.000 tonluk yıllık demir ticareti, 90.000 ton çelik hasır üretim kapasitesi ve 24.000 ton hazır demir üretim kapasitesi ile sektörde yerini almış. Son olarak Halka arz edilen Dofer Yapı Malzemeleri payları, 16 Ekim 2023 Pazartesi gününden itibaren Bistte 17,11 TL fiyatla hisse DOFER kodu ile işlem görmeye başlayacak. Ayrıca maksimum emir değeri 1.000.000 TL olarak belirlendi. Öte yandan Dofer Yapı Malzemeleri halka arzının büyüklüğü 290,8 milyon TL olarak açıklandı. Hisse işlemlerinizde lütfen uzmanından bilgi almayı unutmayın
Şirket büyük miktarlarda demir ticareti, çelik hasır ve hazır demir üretimi gerçekleştirmektedir. Şirketin satış hasılatı ve ödenmiş sermayesi oldukça yüksek, 10-11 Ekim tarihlerinde Dofer Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (DOFER) halka arzı gerçekleşmişti. Bu hafta içinde dağıtım yapılması ve borsada işleme başlaması bekleniyor. Borsada "DOFER" ismiyle takip edebilirsiniz.
Dofer Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (DOFER), inşaat sektöründe faaliyet gösteren ve 25 Ekim 2023 tarihinde halka arz edilen bir şirkettir. Son günlerde hisse senedi fiyatında yaşanan önemli yükselişle dikkat çeken DOFER, 12 Şubat 2024 itibarıyla 58,65 TL fiyatla işlem görmektedir. Son bir ayda %52,22'lik bir artışla halka arz fiyatına göre %104,38 oranında bir yükseliş kaydeden şirketin piyasa değeri 3.27 milyar TL'dir. İnşaat sektöründeki güçlü büyüme potansiyeli, finansal tablolarının güçlü olması ve planlanan yeni yatırımlar, DOFER'in cazip bir yatırım fırsatı sunabileceğini göstermektedir. Ancak, sektöre özgü zayıf yönler ve rekabet ortamındaki belirsizlikler, yatırımcıların dikkat etmesi gereken unsurlardır. Bu bağlamda, DOFER hisse senedi üzerine yatırım yapmadan önce detaylı bir araştırma ve risk analizi yapmak önemlidir.