dgb coin yorum

beğeni; tümü | bugün
başlıkta ara
/ 1
DigiByte (DGB) açık kaynaklı bir blockchain ve varlık oluşturma platformudur. Uzun zamandır halka açık bir blockchain ve kripto para birimi olan DigiByte, güvenliği artırmak için beş farklı algoritma kullanıyor ve başlangıçta Bitcoin blockchain'in güvenliğini, kapasitesini ve işlem hızını iyileştirmeyi hedefliyor. DigiByte üç katmandan oluşur: akıllı bir sözleşme olan “App Store”, halka açık bir defter ve işlemleri aktarmak için iletişim kuran düğümleri içeren çekirdek protokolü içeriyor. Coinmarketcap verilerine göre piyasa değeriyle 259. sırada yer alıyor. Piyasa hacim sıralamasında bugün 496. sıraya yerleşmiş. Proje, 2015 yılında piyasaya sürülmüş. Toplam arzı ise 16.661.893.315 DGB, dolaşımda ise yaklaşık yüzde 79'u bulunuyor. 2021 senesinde 0.17 dolara yükselerek ATH tazelemiş. Güncel olarak 0.007 dolardan işlem görmekte. Binance dahil diğer borsalarda listeli olarak bulabilirsiniz. Yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir. Stoploss kullanmayı unutmayın.
DigiByte verilere göre 2013 sonunda, 2014 yılında başlatılan açık kaynaklı bir blokchaindir. İş kanıtı (PoW) prensibiyle çalışıyor ve madencilikle üreliyor. Mesela Jared Tade DigiByte blok zincirinin kurucusu ve yaratıcısıdır. 2013 yılından bu yana DGB için geliştirme çalışmalarında yer almış ve ek olarak bir blockchain kurucusu tarafından yazılan ilk kitap olan, Blockchain 2035 The Digital DNA of Internet 3.0'ın yazarıdır. Projenin kurucusu veya geliştirici donanımlı görünüyor bu vesile ile ekstra bilgi almak isteyenlerin projenin whitepaper, web sitelerini ziyaret etmelerini araştırmalarını yapmalarını öneririm.
DigiByte (DGB), Jared Tate tarafından 2014 yılında oluşturulan bir açık kaynaklı blockchain projesinin yerel kripto para birimidir. Bu kripto para birimi, yüksek ölçeklenebilirlik, yüksek güvenlik ve düşük maliyet gibi özellikleriyle dikkat çekmektedir. Saniyede 500.000'den fazla işlemi destekleme kapasitesi, beş farklı algoritma kullanarak ağdaki saldırılara karşı direnç sağlama özelliği ve işlem ücretlerinin düşük olması, DigiByte'ın öne çıkan avantajları arasında yer almaktadır.

DigiByte, 512 bitlik bir blok boyutuna sahip bir blockchain kullanarak daha hızlı ve güvenli bir işlem deneyimi sunar. Proof-of-Work (PoW) konsensüs mekanizması ile çalışan DigiByte, madencilerin blokları doğrulamak için rekabet ettiği bir sistemdir. Beş farklı algoritma (SHA256, Scrypt, Skein, Qubit, Odocrypt) kullanması, ağın çeşitli platformlara ve cihazlara uyumlu olmasını sağlar.

DigiByte'ın avantajları arasında yüksek ölçeklenebilirlik, güvenlik ve düşük maliyetler bulunsa da, az bilinen bir proje olması ve kripto para piyasasındaki yüksek volatilite gibi dezavantajları da vardır. Geleceği, projenin benimsenmesine bağlıdır; kurumsal kullanımı desteklenirse, DigiByte'ın değeri artabilir.

DigiByte satın almak isteyenler, Binance, Kraken ve KuCoin gibi çeşitli kripto para borsalarından bu kripto parayı temin edebilirler.
DGB tokeninin oluş bloğu Ocak 2014'te Bitcoin çatalı olarak çıkarıldığı biliniyor ve Btc'nin alternatifi olarak yorumlanıyor. Aslında Btc'nin hız, olanklarını çeşitlemeyi amaçlayan modifikasyon da denilebir. Çok eski bir tarihe dayanan 2013 ya da 2014'de kurulmuş tam 10 yaşında diyebiliriz, sektördeki bu kadar badireye rağmen proje ayakta kalmış enteresan buldum ama belli ki takım çalışıyor projeye güven var yolu açık olsun :)